Anlık Hava Durumu

Weather Data Source: Ankara weer deze week

Döviz eklenti

Macaristan'da Gezilecek En Güzel Yerler | Macaristan'da Nereler Gezilir ?

Macaristan, Orta Avrupa'da yer alan bir ülkedir ve yaklaşık 10 milyon nüfusa sahiptir. Başkenti Budapeşte'dir ve Tuna Nehri boyunca yer almaktadır. Macaristan'ın resmi dili Macarca'dır ve ülke Avrupa Birliği üyesidir. İşte Macaristan'da gezilmesi gereken en güzel mekanlar ...

   1- Parlamento Binası

   Budapeşte'nin simgesi haline gelen Parlamento Binası, Tuna Nehri kıyısında yer alır ve Macaristan'ın en büyük ve en ünlü yapılarından biridir. Neogotik tarzı ve muhteşem iç dekorasyonuyla turistlerin ilgisini çekmektedir.






 2- Buda Kalesi 

Budapeşte'nin Buda bölgesinde yer alan Buda Kalesi, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Tarihi yapıları, müzeleri ve manzaralarıyla turistler için popüler bir cazibe merkezidir. Ayrıca, Buda Kalesi'nde yer alan Balıkçılar Bastionu, şehrin en güzel manzaralarından birine sahiptir.


Macaristan Gezilecek Yerler



 3- Szentendre Kasabası 

 Szentendre, Budapeşte'nin kuzeyinde, Tuna Nehri kıyısında yer alan bir kasabadır. Küçük, taş evler, dar sokaklar ve müzelerle dolu şirin bir yerdir. Ayrıca, kasabanın tarihi kiliseleri ve Római Katolik Kilisesi de turistlerin ziyaret edebileceği yerler arasındadır.


Macaristan Gezilecek Yerler



 4- Balaton Gölü

Balaton Gölü, Macaristan'ın en büyük tatlı su gölüdür. Yüzme, güneşlenme ve su sporları yapmak için popüler bir yerdir. Ayrıca, gölün çevresindeki kasaba ve köylerde, yerel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz restoranlar ve barlar da bulunmaktadır.



Macaristan Gezilecek Yerler



5- Esztergom Bazilikası

Esztergom Bazilikası, Macaristan'ın en büyük kiliselerinden biridir ve aynı zamanda Orta Avrupa'nın en büyük kiliselerinden biridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan bu tarihi yapı, turistlerin ziyaret edebileceği tarihi eserler, sanat eserleri ve panoramik manzaralar sunmaktadır.


Macaristan Gezilecek Yerler




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.