Anlık Hava Durumu

Weather Data Source: Ankara weer deze week

Döviz eklenti

BİTCOİN’ DE SON DURUM NE ? BİTCOİN NEDİR ? HALVİNG NE DEMEK ?

 

Bitcoin Nedir ? 


Bitcoin, dijital bir para birimi ve ödeme sistemi olarak bilinir. Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir kişi ya da grup tarafından geliştirildi. Bitcoin, merkezi olmayan bir yapıya sahip olduğu için herhangi bir ülke ya da kurum tarafından kontrol edilmez.


Bitcoin, blockchain adı verilen bir teknoloji üzerine inşa edilmiştir. Bu teknoloji, her Bitcoin işleminin kaydedildiği, dağıtık bir veri tabanıdır. Bu sayede Bitcoin işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir ve herhangi bir üçüncü partiye ihtiyaç duyulmaz.


Bitcoin, diğer geleneksel para birimleri gibi alınıp satılabilir. Ayrıca bazı mağazalar ve işletmeler tarafından da ödeme yöntemi olarak kabul edilir. Bitcoin, madencilik adı verilen bir işlemle elde edilir. Madencilik işlemi, bilgisayarların karmaşık matematiksel problemleri çözmesiyle gerçekleştirilir.


Bitcoin, bazı avantajları ve dezavantajları olan bir para birimidir. Avantajları arasında, diğer para birimlerine göre daha düşük işlem ücretleri ve merkezi olmayan yapısı yer alır. Dezavantajları arasında ise, yüksek volatilitesi ve bazı ülkelerde hukuki bir statüye sahip olmaması sayılabilir.



Son günlerde 27.000- 28.000 arası gidip gelen Bitcoin yataya bağlamış durumda. FED ve Amerika faizlerinin açıklanmasından itibaren yüksek bir ivme yakalayan Bitcoin harekete devam edecek mi?

 


BİTCOİN’ DE SON DURUM NE ? BİTCOİN NEDİR ? HALVİNG NE DEMEK ?


 

Bir sonraki FED toplantısı 2-3 Mayıs tarihlerinde olacaktır. Dünya piyasasında güzel bir hava bulunsa bile son yaşanan Amerika bankacılık krizi yatırımcıları temkinli davranmaya itmiş durumda. Yaklaşık 8 aydır 20.000$ altında seyreden Bitcoin’in artık 2023 yılında hangi fiyattan işlem göreceği merak konusu. Bu durumu etkileyen faktörler arasında halving yer almaktadır. Peki halving nedir?

 

 


BİTCOİN’ DE SON DURUM NE ? BİTCOİN NEDİR ? HALVİNG NE DEMEK ?



Bitcoin Halving Nedir ?


Halving, Bitcoin blok ödülünü yarılayan bir etkinliktir. Bitcoin madencileri, yeni blokları madencilik yaparak oluştururlar ve bu işlem için bir blok ödülü alırlar. Blok ödülü, Bitcoin'in protokolüne göre periyodik olarak yarılan ve azalır. İlk Bitcoin bloğundan sonra 50 olan blok ödülü, ilk bitcoinhalvinginde 25'e, ikinci halvingde 12.5'a düşürülmüştür ve sonraki halvingle birlikte 6.25'e düşürülmüştür. Bu nedenle, Bitcoin halving, Bitcoin arzının azalması üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve madencilerin ulaşabileceği Bitcoin miktarını sınırlandırır. Bu da genellikle fiyat artışına neden olur ve Bitcoin'in daha iyi bir yatırım aracı haline gelmesini sağlar.


Bir sonraki halving tarihi Mayıs veya Haziran 2024 olarak gözükmektedir.

 

!Paylaşımlar Yatırım Tavsiyesi Değildir!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.