Anlık Hava Durumu

Weather Data Source: Ankara weer deze week

Döviz eklenti

Cem Uzan'ın Başvurusu Neden Reddedildi ? Cem Uzan Kimdir ?

 

    Hareketli geçen siyaset günlerinde enteresan bir olay daha yaşandı. Seçimlere oldukça kısa bir süre kalırken Genç Parti Başkanı Cem Uzan'ın adaylık başvurusu kabul edilmedi. Peki Cem Uzan'ın başvurusunun kabul edilmeme sebebi nedir ?


Cem Uzan'ın Başvurusu Neden Reddedildi ? Cem Uzan Kimdir ?


Cem Uzan Kimdir ?


Cem Uzan, Türk iş adamı ve siyasetçidir. 1960 yılında İstanbul'da doğmuştur. Uzan ailesi, Türkiye'nin önemli iş adamlarından biridir ve özellikle telekomünikasyon sektöründe faaliyet göstermiştir.


Cem Uzan, 2002 yılında Türkiye genel seçimlerinde, ailesinin sahibi olduğu Genç Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. Ancak daha sonra siyasi arenadan çekildi ve ailesinin sahibi olduğu şirketlerle ilgili yolsuzluk iddiaları nedeniyle Türkiye'den ayrıldı.


Uzan ailesi, 1990'larda Türkiye'de Turkcell adlı cep telefonu şirketini kurdu ve büyük bir başarı elde etti. Ancak daha sonra şirket, yönetim ve finansal sorunlar nedeniyle zor durumda kaldı ve Türk hükümeti tarafından ele geçirildi.


Cem Uzan, ayrıca Türkiye'de medya sektöründe de faaliyet göstermiştir ve birçok televizyon kanalının sahibi olmuştur. Ancak medya şirketleri de mali sorunlarla karşı karşıya kaldı ve birçoğu iflas etti.


Uzan ailesi, Türkiye'de oldukça tartışmalı bir geçmişe sahiptir ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle birçok kez mahkemeye çıkmıştır. Cem Uzan da bu iddialar nedeniyle hakkında çeşitli soruşturmalar yapılmıştır.


Cem Uzan'ın Başvurusu Neden Reddedildi ? Cem Uzan Kimdir ?



Cem Uzan'ın Başvurusu Neden Kabul Edilmedi ?


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Murat Hakan UzanCem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın başvurularını, "müracaatların bizzat Kurul'a yapılmadığı" gerekçesiyle reddetti. Kararlara göre Murat Hakan Uzan ve Cem Cengiz Uzan'ın başvuruları bizzat yapılmadığı için reddedildi. Aynı karardan ötürü Hürrem Ayaz'ın başvurusu da posta yolu ile yapıldığı için reddedildi.



Bugün 17'ye Kadar Süre Tanındı


Eksik evrakları olan adaylar için bugün 17'ye kadar tamamlamamaları takdirde başvurularının reddedileceği bildirildi.




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.