Son zamanlarda büyük bir popülarite kazanan soğuk baklava, fiyatı dolayısıyla insanların evde yapmayı arzu ettiği bir lezzet. Soğuk baklava, genellikle sütlü şerbetle yapılan ve taze nane veya fıstık ile süslenen nefis bir tatlıdır. Peki en lezzetli soğuk baklava evde nasıl yapılır? İşte ustasından soğuk baklava tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket yufka
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Nane yaprakları veya çekilmiş fıstık (süsleme için)
Yapılışı:
- Tereyağını eritin ve bir kenara alın. Ceviz içi, toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serin ve eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün. Diğer yufkayı da üzerine serin ve aynı işlemi uygulayın. Bu işlemi, yufkalar bitene kadar tekrarlayın
- Hazırlanan yufka tabakalarını, üzerine cevizli harçtan serpiştirilerek üst üste koyun.
- Baklavayı, küçük kareler halinde kesin ve ardından fırın tepsisine dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında, baklavayı altın rengini alana kadar pişirin.
- Sıcak baklavayı, soğuk şerbetle ıslatın. Bunun için su, süt, toz şeker ve limon suyunu bir tencereye ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Soğuyunca baklavanın üzerine dökün.
- Baklavayı, şerbeti çekene kadar dinlendirin ve ardından nane yaprakları veya çekilmiş fıstıkla süsleyin. Servise Hazır !
İşte bu kadar basit. Afiyet olsun!