Seçimlere sayılı günler kalmasıyla emeklilerden sonra öğrencilere de bayram ikramiyesi verilmesi düşünülüyor. Peki hangi öğrenciler bu uygulamadan faydalanabilecek ? İşte Detaylar !
Emeklilere verilecek olan 2.000 TL emekli ikramiyesinin açıklanmasından sonra bir iddia daha ortaya atıldı. Yapılan iddiaya göre, dini bayramlarda geçerli olmak üzere üniversite öğrencilerine de "Bayram Harçlığı" adı altında ödeme yapılacak. Peki kimler bayram harçlığı alabilecek ? Gençlere yönelik bayram ikramiyesi ne zaman verilecek ? İşte tüm detaylar !
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinden önce müjdeleri olduğunu açıklamıştı. AKP ve ilgili kurumlar 3 ana konu üzerinde çalışırken bu konuların ne olduğu ortaya çıktı.
3 Sürpriz Hangileri ?
Vatandaşlık Fonu
İddialara göre konulardan biri vatandaşlık fonu. Çocuklar doğduktan sonra devlet aylık olarak çocuklar için 100-200 TL yatıracak. 18 yaşını geçenler ise istediği zaman biriken bu parayı çekebilecek.
Evlilik Kredisi
Söylentilere göre yeni evlenen çiftlere eşya, taşınma gibi masrafları için 250.000 TL düşük faizli kredi verilecek. Verilen krediler ise 2-3 yıl geri ödemesiz olacak ve 10 yıla kadar vadelendirilebilecek.
Öğrencilere Bayram İkramiyesi
Üniversite öğrencilerine emeklilerde olduğu gibi dini bayramlarda "Bayram Harçlığı" adı altında ödeme yapılacak. Ödenen paranın ise 1.000 TL civarında olması bekleniyor
Türkiye'de Bayram İkramiyesi Ne Zamandan Beri Veriliyor ?
Türkiye'de bayram ikramiyesi uygulaması ilk olarak 1983 yılında başlatılmıştır. İlk olarak yalnızca Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) çalışanlarına verilen bayram ikramiyesi uygulaması, daha sonra tüm kamu çalışanlarına ve özel sektör çalışanlarına da genişletilmiştir. Bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde yapılmaktadır.
Bayram ikramiyesi uygulaması, Türkiye'de kamu ve özel sektörde çalışan tüm çalışanlara yöneliktir. İlk olarak 1983 yılında Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) çalışanlarına verilmeye başlanmıştır.
Bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde yapılır. İkramiyelerin ne zaman ödeneceği, her yıl ilgili bayram tarihlerine yakın bir zamanda açıklanır.
Bayram ikramiyesi tutarı her yıl belirlenir ve her yıl değişebilir. İkramiye tutarı, çalışanların brüt ücretlerinin belirli bir yüzdesi olarak hesaplanır.
Bayram ikramiyesi, işveren tarafından çalışanların hesaplarına yatırılır veya nakit olarak ödenir.
Bayram ikramiyesi, çalışanların hakları arasında yer alır ve işverenlerin ödeme yapmaması veya ödeme sürecinde gecikme yaşanması durumunda çalışanlar yasal haklarını arayabilirler.
Kamu çalışanları için bayram ikramiyesi tutarları, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu (KGHK) tarafından belirlenir. Özel sektör çalışanları için ise, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen Ücret Hesapları Yönergesi'ne göre hesaplanır.