Anlık Hava Durumu

Weather Data Source: Ankara weer deze week

Döviz eklenti

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na Katıldı Mı ? Fatih Erbakan Ne Dedi ? Cumhur İttifakı Genişledi Mi ?


   Seçime haftalar kala ittifaklar tam olarak belli olmuş değil. İmza toplaması gereken adaylardan olan Fatih Erbakan'dan ise kritik bir karar geldi.  Peki Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı mı ?



Fatih Erbakan Kimdir ?



Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na Katıldı Mı ? Fatih Erbakan Ne Dedi ? Cumhur İttifakı Genişledi Mi ?



Fatih Erbakan, Türk siyasetçi ve iş adamı Necmettin Erbakan'ın oğludur. 1969 yılında Ankara'da doğdu. İlkokulu İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde, ortaokulu ve liseyi Konya Erkek Lisesi'nde okudu. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Amerika Birleşik Devletleri'nde Florida Üniversitesi'nde yaptı.


2002 genel seçimlerinde Refah Partisi'nin Konya milletvekili adayı olan Fatih Erbakan, ardından Fazilet Partisi'nde siyasi çalışmalarını sürdürdü. Ancak 2001 yılında Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından babası Necmettin Erbakan ile birlikte Saadet Partisi'ni kurdu.


Fatih Erbakan, aynı zamanda bir iş adamıdır ve Konya'da birçok şirketin yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca İstanbul Medipol Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışmaktadır.


Son olarak, 2018'de düzenlenen genel seçimlerde Saadet Partisi'nin İstanbul milletvekili adayı olan Fatih Erbakan, seçimleri kazanamadı.


Fatih Erbakan Kaç İmza Topladı ?


YSK'nın verilerine göre Fatih Erbakan saat 14.00 itibarıyla 54 bin 893 imzaya ulaştı. 22 Mart günü başlayan süreç, 27 Mart günü sona erecek. 



Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na Katıldı Mı ? Fatih Erbakan Ne Dedi ? Cumhur İttifakı Genişledi Mi ?



Fatih Erbakan Cumhur İttifakı'na Katıldı Mı ?


   Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katıldığı açıklandı. Cumhur İttifakı bir partinin daha katılması ile genişledi. 


   Fatih Erbakan başkanlığındaki Yeniden Refah Partisi, AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı.




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.