Anlık Hava Durumu

Weather Data Source: Ankara weer deze week

Döviz eklenti

Son Dönemlerin En Popüler Kripto Paraları Hangileri ? Hangi Coin Hangi Amaca Hizmet Ediyor ?

 

Kripto para piyasası oldukça değişken bir yapıya sahip olduğu için, en değerli kripto para birimleri sürekli olarak değişebiliyor. Ancak, piyasanın genel olarak en popüler ve değerli kripto para birimleri şunlardır:


Son Dönemlerin En Popüler Kripto Paraları Hangileri ? Hangi Coin Hangi Amaca Hizmet Ediyor ?





1-Bitcoin (BTC):

Piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir kişi veya grup tarafından geliştirildi. Bitcoin, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir ve blok zincir teknolojisi ile desteklenir.



2-Ethereum (ETH):

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, 2015 yılında piyasaya sürüldü. Ethereum, blok zincir teknolojisi kullanarak akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar (dApps) geliştirilmesine olanak sağlar.



3-Binance Coin (BNB):

Binance borsasının kendi kripto para birimi olan Binance Coin, 2017 yılında piyasaya sürüldü. BNB, Binance borsasındaki işlemler için kullanılabilir ve borsa ücretlerinde indirim sağlar.



4-Cardano (ADA):
2017 yılında piyasaya sürülen Cardano, blok zincir teknolojisine dayalı bir kripto para birimidir. ADA, akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan uygulamalar ve diğer blok zincir tabanlı hizmetlerin geliştirilmesine olanak sağlar.



5-Dogecoin (DOGE):

Dogecoin, 2013 yılında bir internet fenomeni olarak başladı ve kısa sürede popüler hale geldi. DOGE, açık kaynaklı bir kripto para birimi olup, Bitcoin'e benzer bir blok zincir teknolojisi kullanır.



6-MaSK (Mask Network) Coin:


Blok zincir teknolojisi kullanarak sosyal medya paylaşımlarını gizli ve güvenli hale getirmeyi hedefleyen bir kripto para birimidir. MaSK Coin, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir ERC-20 tokenıdır ve Mask Network platformunda kullanılmaktadır.

Mask Network, Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşımlarınızı şifreleyebileceğiniz ve sadece belirli kişilerin erişebileceği hale getirebileceğiniz bir uygulama olarak tanımlanabilir. MaSK Coin, bu uygulamaların kullanımı için gereken ücretleri ödemek için kullanılabilir ve ayrıca kullanıcılar tarafından ödüller olarak kazanılabilir.

MaSK Coin, 2021 yılında piyasaya sürüldü ve kısa sürede popüler hale geldi. Ancak, kripto para piyasası gibi, MaSK Coin fiyatları da oldukça değişken olabilir ve yatırım yapmadan önce iyi bir araştırma yapmak ve riskleri anlamak önemlidir.



LDO Coin:

Merkezi olmayan bir likidite protokolü olan Lido'nun ağında kullanılan bir ERC-20 tokenıdır. Lido, Ethereum 2.0 ağındaki stake edilmiş ETH tokenlarının blok zincirindeki kullanımını artırmayı hedefleyen bir platformdur. LDO tokenı, Lido ağının yönetiminde kullanılır ve kullanıcıların ağın yönetiminde oy kullanmalarına olanak sağlar.




Son Dönemlerin En Popüler Kripto Paraları Hangileri ? Hangi Coin Hangi Amaca Hizmet Ediyor ?




Elbette, bu listedeki kripto para birimleri sadece popüler olanlardan birkaçıdır ve piyasadaki diğer birçok kripto para birimi de yatırımcılar tarafından değerli bulunabilir. Ancak, kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce, iyi bir araştırma yapmanız ve riskleri anlamanız önemlidir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.